19.6.07

AlterCat 07


L’AlterCat 07 és un concurs per músics no professionals que té com a objectiu principal promocionar la música de base a Catalunya. L’idea consisteix en que els grups participants disposin d’una actuació d’un quart d’hora en directe per mostrar el millor del seus repertoris. L’organització, mitjançant la valoració d’un jurat, premiarà les millors actuacions amb enregistraments en estudi que serviran als grups per promocionar-se en un format professional. El concurs-festival es celebra el dia 21 de juliol al pavelló municipal de Sant Llorenç de Morunys, a partir de les 22:00h envoltats pels magnífics paisatges de la Vall de Lord en el bell mig del prepirineu. El preu de l’entrada pel públic assistent serà de 5€. Els membres del jurat avaluaran cadascun dels grups assignant-los unes notes de l’1 al 10 en funció a 7 criteris d’avaluació que son:

Punt 1: Qualitat de les composicions

Punt 2: Qualitat dels músics

Punt 3: Qualitat de la posta en escena

Punt 4: Qualitat en concepte de grup

Punt 5: Originalitat

Punt 6: Valoració subjectiva

Punt 7: Acollida del públic

El grup que aconsegueixi la nota mitja més alta, guanyarà l’enregistrament d’un disc en estudi. El grup amb la segona nota mitja més alta, guanyarà l’enregistrament d’una demo en estudi. El grup amb la tercera nota mitja més alta, guanyarà l’enregistrament d’una maqueta. (Cal esmentar que l’enregistrament no inclou contracte amb discogràfica, ni disseny gràfic dels projectes enregistrats.)

En aquesta primera edició el grups que hi participen son: Efecte 615 (Ska - Manresa) Arç Blanc (Heavy-rock - Sant Llorenç de Morunys) Tourmix (Pop-rock – Berga i Osona) Xiro (Pop-rock melòdic – Barcelona) Skool (Punk rock – Gironella i Berga Olivier (Cantautor – Guixers) Clepton (Indie rock – Manresa) Pin’s (Rock – Pinós)

En acabar els concerts, hi haurà festa fins la matinada a càrrec de Nautilus. Val a dir que l’AlterCat 07 ha tingut molt bona acollida per part d’empreses i entitats que colElaboren o patrocinen aquest esdeveniment: Organitzen: Bar Restaurant El Jardí, Extraradi i Produccions Nautilus Patrocinen: Armengol Muxí, B-Grup, Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, Ajuntament de La Coma i La Pedra, Collaboren: Automòbils Sabata, Caixa Manresa, Casal l’Estaca, Les Cases Baixes de Posada, Excavacions Serra del Verd, Fonda Nin, Fustes Graus, La Catalana. Dades de contacte de l’organització: Jonatan Murcia Tel: 616 244 394 valldelord@hotmail.com Les bases del concurs les trobareu penjades a http://www.valldelord.com/