9.10.07

EL CASAL L'ESTACA DENUNCIA

El passat divendres, dia 5 d’octubre, el Sr. Montilla va visitar la Vall de Lord. A causa d’aquesta visita, el poble de Sant Llorenç de Morunys es va veure immers en un irracional i sobredimensionat setge policial.

En aquest context, l’assemblea del Casal l’Estaca havia decidit penjar dues pancartes a dos indrets diferents. L’una fou penjada a la plaça Major, tot just davant del local de l’entitat, aquesta feia referència a la campanya nacional “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència” en la qual l’entitat participa activament. L’altra pancarta fou penjada en una barana particular, evidentment, amb el corresponent permís dels titulars, i aquesta literalment deia; “La Vall de Lord no és Espanya”. En ambdós casos, i prèviament a l’arribada del Sr. Montilla, les pancartes varen desaparèixer. En aquest sentit, volem assenyalar que una de les pancartes estava ubicada en una propietat privada i que, per tant, la seva retirada és un acte manifestament il·legal, agreujat per la intencionalitat de coartar un dret fonamental.

Posteriorment, i en veure que les pancartes havien estat retirades, dos membres del Casal l’Estaca es disposaren a col·locar una nova pancarta reivindicant la llibertat d’expressió, raó per la qual foren interrogats i identificats pels agents dels Mossos d’Esquadra. Per tant, novament ens trobem amb la intimidació que les mal anomenades forces d’ordre utilitzen per silenciar a les persones que de manera lliure i pacífica es volen expressar.

Sabem que hi ha gent que no comparteix les manifestacions fetes a les pancartes penjades, ara bé, no obstant això aquestes manifestacions són absolutament legítimes, per tant, l’actuació de les forces d’ordre és totalment fora de lloc.

En tot cas, ens neguem a presentar una denúncia i entrar al joc de la il·legítima legalitat de l’Estat Espanyol, i conseqüentment us la remetem a vosaltres, la societat, veritable ens de la legitimitat democràtica.

Tot i les seves males arts i la seva prepotència, no ens deixarem silenciar, som lliures d’expressar el què pensem!

CASAL L’ESTACA